TAILOR MADE SOLUTIONS for organisations via food innovation tracks

Bij Generation Food Business is innovatie niet het zoveelste modewoord. We willen gevestigde bedrijven, overheden en grote organisaties die willen inzetten op duurzame en gezonde voeding helpen.

​​

We geloven dan ook dat via interne en externe innovatietrajecten 

en procesfacilitaties we tot nieuwe ideeën, oplossingen en inzichten komen voor een foodture-proof omgeving en toekomst. En dit willen we graag mee ondersteunen!

Wij helpen jou, jij helpt pre-startups. Door met ons te werken maak je het ook mogelijk voor kleine food start-ups om waardevol advies te krijgen van onze experts. En zo krijg je op jouw beurt weer toegang tot interessante know how. Een echte win-win!

DIENSTEN

Maak je organisatie

foodture-proof

Van business as usual naar duurzame horeca

Bedrijven, overheden en organisaties die samen participatief met werknemers willen inzetten op duurzame en gezonde voeding/rol willen spelen in de lokale economie.

Horecabedrijven die foodwaste, circulaire economie, duurzame innovatie in hun DNA willen implementeren en er meerwaarde uit willen halen.

ONTDEK MEER

ONTDEK MEER

Hoe korte-keten belevering organiseren

Voor steden en gemeenten die  

in het kader van een voedselstrategie de toegang tot lokale, duurzame, korte-keten-producten willen faciliteren. 

 

Ook bedrijven/werkgevers kunnen hun steentje bijdragen door, zonder extra inspanning voor hun werknemers een korte-keten-belevering op touw te zetten.     

ONTDEK MEER

 
 

DOEL

 

Bedrijven, overheden, organisaties die participatief met werknemers willen inzetten op duurzame, gezonde voeding en een rol willen spelen in de lokale economie.

AANBOD

We zorgen voor procesfacilitatie: samen met alle stakeholders, zowel intern als extern de organisatie, gaan we na welke stappen kunnen gezet worden en wat we hiervoor nodig hebben.

Wij begeleiden het proces en werken naar verschillende mogelijke uitkomsten toe:

  • Gezonde voeding voor werknemers (gezondheid personeel).

  • Versterking van lokale economie (lokale en sociale verbinding).

  • USP naar buitenwereld toe (marketing).

HOE WE WERKEN

 

Stap 1: kennismaking en bespreking van het innovatietraject.

 

Stap 2: implementatie van het innovatietraject.
 

1e bijeenkomst met (groep)werknemers en andere stakeholders: wij geven inspiratie, doen het traject uit de doeken en beginnen te brainstormen over wat we kunnen doen.
 

2e bijeenkomst met (groep)werknemers en andere stakeholders: drie prioriteiten worden gekozen om op in te zetten, doelstellingen worden vastgelegd en het plan van aanpak wordt opgesteld.


Stap 3: Nabespreking met trekkers, next steps worden besproken.

2.Duurzame horecA-bedrijven

DOEL

Horeca bedrijven die hun zaak willen verduurzamen door middel van no food-waste innovatie, korte keten en gezondere menu's​.

AANBOD

 

Op maat van het horecabedrijf bekijken we op welke verschillende vlakken we het aanbod en de algemene werking van het bedrijf kunnen verduurzamen. En dit met een sterke focus op een economische meerwaarde. Dit doen we door bv:

- Het organiseren en documenteren van (interne) hackathons, diner hacks en/of workshops

- Opzetten van participatieve dinerhacks of brainstormsessies met interne en externe.

- Samenwerkingsverbanden opzetten met stadslandbouw en lokale initiatieven.

- Procesbegeleiding en schrijven van een aanbevelingen.

We werken telkens naar verschillende mogelijke uitkomsten toe zoals bv:

- No waste menus voor ketens en restaurants

- Virtual sustainable restaurants of pop-ups

- Buitenlandse food-concepten volledig aangepast aan Belgische markt

- Nieuwe circulaire en duurzame food-concepten/keten

- Gezonde en duurzame fastfood

- Vlaamse/ Belgische klassiekers in een gezond jasje

- …

HOE WE WERKEN

 

Stap 1: kennismaking en bespreking van het innovatietraject.


Stap 2: implementatie van het innovatietraject.


Stap 3: het implementeren van dit businessplan tot en met de opstart 

1.maak je organisatie foodture-proof

 

ONZE MEERWAARDE

Concept ontwikkeling

Workshops & gastlessen

Opstart trajecten

Compleet begeleidingsadvies

Netwerk

Communicatie strategie

DUURTIJD

Afhankelijk van het traject kan de duurtijd verschillen.

ONZE MEERWAARDE

Expertise

Ad hoc en strategisch advies

Workshops & gastlessen

Compleet begeleidingstraject

Procesfacilitatie

Netwerk

DUURTIJD

Doorgaans duurt zo'n proces 3 tot 6 maanden.

3.Korte keten belevering

DOEL

Als stad/gemeente wil je in het kader van een voedselstrategie de toegang tot lokale, duurzame, korte-keten-producten faciliteren. Ook als bedrijf/werkgever kan je een rol spelen en zo tevens de jobtevredenheid van je medewerker versterken. 

AANBOD

 

We zorgen voor concrete en praktische ondersteuning, en werken samen met de steden en gemeenten aan een duidelijke analyse en studie. Verder helpen we ook mee met de daadwerkelijke implementatie ervan, bv:

- een netwerk van lokale producenten opzetten

- pop opstarten als experiment

- introduceren of motiveren van stadslandbouw

- betrekken van de burgers in co-creatie met de voedingssector

- ...

HOE WE WERKEN

 

Stap 1:  analyse van de specifieke situatie van je stad/gemeente met mogelijke concrete acties


Stap 2: het samenbrengen van potentiële actoren en het opstellen van een businessplan:


Stap 3: het implementeren van dit businessplan tot en met de opstart.

ONZE MEERWAARDE

Ad hoc advies

Expertise

Workshops & gastlessen

Compleet begeleidingsadvies

Netwerk

DUURTIJD

Afhankelijk van het traject kan de duurtijd verschillen.

 

niet gevonden waar u naar op zoek was?

Geef ons een seintje en we contacteren je onmiddelijk

Registreer en maak deel uit van Generation Food

  • White Facebook Icon

Welcome to Generation Food. You are now part of an innovative movement, changing the world by changing our food. This project is coördinated by Rikolto België vzw. The personal information you provide is recorded and processed by Rikolto België vzw for the organisation of this and folowing related events. Stay tuned and expect to hear from us. Unless you don’t want to recieve our personal communication. In that case, please contact liesbeth.vanmeulder@rikolto.org. You have the right to request, change or remove your data from our database at any time. You can contact the data protection officer of Rikolto België vzw for any complaints or questions. You also have the right to contact the GBA if you have a complaint or question. More information on www.rikolto.be/privacyverklaring