
TAILOR MADE SOLUTIONS for organisations via food innovation tracks
Bij Generation Food Business is innovatie niet het zoveelste modewoord. We willen gevestigde bedrijven, overheden en grote organisaties die willen inzetten op duurzame en gezonde voeding helpen.
We geloven dan ook dat via interne en externe innovatietrajecten
en procesfacilitaties we tot nieuwe ideeën, oplossingen en inzichten komen voor een foodture-proof omgeving en toekomst. En dit willen we graag mee ondersteunen!
Wij helpen jou, jij helpt pre-startups. Door met ons te werken maak je het ook mogelijk voor kleine food start-ups om waardevol advies te krijgen van onze experts. En zo krijg je op jouw beurt weer toegang tot interessante know how. Een echte win-win!
DIENSTEN
Maak je organisatie
foodture-proof
Van business as usual naar duurzame horeca
Bedrijven, overheden en organisaties die samen participatief met werknemers willen inzetten op duurzame en gezonde voeding/rol willen spelen in de lokale economie.
Horecabedrijven die foodwaste, circulaire economie, duurzame innovatie in hun DNA willen implementeren en er meerwaarde uit willen halen.
ONTDEK MEER
ONTDEK MEER
Hoe korte-keten belevering organiseren
Voor steden en gemeenten die
in het kader van een voedselstrategie de toegang tot lokale, duurzame, korte-keten-producten willen faciliteren.
Ook bedrijven/werkgevers kunnen hun steentje bijdragen door, zonder extra inspanning voor hun werknemers een korte-keten-belevering op touw te zetten.
ONTDEK MEER

DOEL
Bedrijven, overheden, organisaties die participatief met werknemers willen inzetten op duurzame, gezonde voeding en een rol willen spelen in de lokale economie.
AANBOD
We zorgen voor procesfacilitatie: samen met alle stakeholders, zowel intern als extern de organisatie, gaan we na welke stappen kunnen gezet worden en wat we hiervoor nodig hebben.
Wij begeleiden het proces en werken naar verschillende mogelijke uitkomsten toe:
-
Gezonde voeding voor werknemers (gezondheid personeel).
-
Versterking van lokale economie (lokale en sociale verbinding).
-
USP naar buitenwereld toe (marketing).
HOE WE WERKEN
Stap 1: kennismaking en bespreking van het innovatietraject.
Stap 2: implementatie van het innovatietraject.
1e bijeenkomst met (groep)werknemers en andere stakeholders: wij geven inspiratie, doen het traject uit de doeken en beginnen te brainstormen over wat we kunnen doen.
2e bijeenkomst met (groep)werknemers en andere stakeholders: drie prioriteiten worden gekozen om op in te zetten, doelstellingen worden vastgelegd en het plan van aanpak wordt opgesteld.
Stap 3: Nabespreking met trekkers, next steps worden besproken.

2.Duurzame horecA-bedrijven
DOEL
Horeca bedrijven die hun zaak willen verduurzamen door middel van no food-waste innovatie, korte keten en gezondere menu's.
AANBOD
Op maat van het horecabedrijf bekijken we op welke verschillende vlakken we het aanbod en de algemene werking van het bedrijf kunnen verduurzamen. En dit met een sterke focus op een economische meerwaarde. Dit doen we door bv:
- Het organiseren en documenteren van (interne) hackathons, diner hacks en/of workshops
- Opzetten van participatieve dinerhacks of brainstormsessies met interne en externe.
- Samenwerkingsverbanden opzetten met stadslandbouw en lokale initiatieven.
- Procesbegeleiding en schrijven van een aanbevelingen.
We werken telkens naar verschillende mogelijke uitkomsten toe zoals bv:
- No waste menus voor ketens en restaurants
- Virtual sustainable restaurants of pop-ups
- Buitenlandse food-concepten volledig aangepast aan Belgische markt
- Nieuwe circulaire en duurzame food-concepten/keten
- Gezonde en duurzame fastfood
- Vlaamse/ Belgische klassiekers in een gezond jasje
- …
HOE WE WERKEN
Stap 1: kennismaking en bespreking van het innovatietraject.
Stap 2: implementatie van het innovatietraject.
Stap 3: het implementeren van dit businessplan tot en met de opstart
1.maak je organisatie foodture-proof
ONZE MEERWAARDE
Concept ontwikkeling
Workshops & gastlessen
Opstart trajecten
Compleet begeleidingsadvies
Netwerk
Communicatie strategie
DUURTIJD
Afhankelijk van het traject kan de duurtijd verschillen.
ONZE MEERWAARDE
Expertise
Ad hoc en strategisch advies
Workshops & gastlessen
Compleet begeleidingstraject
Procesfacilitatie
Netwerk
DUURTIJD
Doorgaans duurt zo'n proces 3 tot 6 maanden.
3.Korte keten belevering
DOEL
Als stad/gemeente wil je in het kader van een voedselstrategie de toegang tot lokale, duurzame, korte-keten-producten faciliteren. Ook als bedrijf/werkgever kan je een rol spelen en zo tevens de jobtevredenheid van je medewerker versterken.
AANBOD
We zorgen voor concrete en praktische ondersteuning, en werken samen met de steden en gemeenten aan een duidelijke analyse en studie. Verder helpen we ook mee met de daadwerkelijke implementatie ervan, bv:
- een netwerk van lokale producenten opzetten
- pop opstarten als experiment
- introduceren of motiveren van stadslandbouw
- betrekken van de burgers in co-creatie met de voedingssector
- ...
HOE WE WERKEN
Stap 1: analyse van de specifieke situatie van je stad/gemeente met mogelijke concrete acties
Stap 2: het samenbrengen van potentiële actoren en het opstellen van een businessplan:
Stap 3: het implementeren van dit businessplan tot en met de opstart.
ONZE MEERWAARDE
Ad hoc advies
Expertise
Workshops & gastlessen
Compleet begeleidingsadvies
Netwerk
DUURTIJD
Afhankelijk van het traject kan de duurtijd verschillen.